Zapraszam na uczte - w roli głównej łosoś z panierką z płatków migdałowych . Do tego młode ziemniaczki z masełkiem i koperkiem - Palce Lizać !
Składniki ( 3 porcje ) :
- filet z łososia - 3szt.
- płatki migdałowe.
- jogurt naturalny gęsty lub kwaśna śmietana - 3 łyżki.
- cytryna - 1szt.
- sól , pieprz - do smaku.
Sposób przyrządzenia :
Filety z łososia dokładnie myjemy , osuszamy ręcznikiem papierowym.
Cytrynę dokładnie szorujemy i zalewamy wrzątkiem .Skórkę z całej cytryny ścieramy na drobnych oczkach.
Filety z łososia nacieramy solą , pieprzem oraz startą skórką z cytryny . Obficie skrapiamy sokiem z cytryny
Odstawiamy na godzinę do lodówki .
Po tym czasie filety smarujemy gęstym jogurtem naturalnym lub kwaśną śmietaną ( jak kto woli ) i posypujemy płatkami migdałowymi .
Pieczemy w temp.200 stopni przez 25 minut .
Podajemy z młodymi ziemniaczkami z masełkiem i koperkiem .
Podajemy z młodymi ziemniaczkami z masełkiem i koperkiem .
SMACZNEGO!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz