Lubicie pikantne potrawy ? Jeżeli tak to jest to potrawa właśnie dla Was .
Jest tak apetyczna , że z pewnością znajdzie się wśród Waszych ulubionych potraw.
Składniki( 4 porcje ):
- kalafior - 1szt
- ocet - 1łyżka
- śmietana 18% - 1szklanka
- tarty parmezan - 4łyżki
- papryczka chili - 1szt
- szczypiorek - 1 pęczek
- sól , pieprz
Sposób przygotowania:
Kalafior dzielimy na różyczki. Wrzucamy do wody z octem na 10 minut i następnie opłukujemy.
Wrzucamy do osolonej wody i gotujemy 10 minut.
Śmietanę zagotowujemy , przyprawiamy solą i pieprzem.
Papryczkę chili myjemy , pozbawiamy pestek i drobno kroimy.
Szczypiorek myjemy i drobno siekamy.
Następnie dobrze odsączamy różyczki kalafiora na sicie i układamy w naczyniu żaroodpornym.
Całość polewamy śmietaną . Posypujemy parmezanem , szczypiorkiem i papryczką chili.
Zapiekamy w temperaturze 240 stopni przez około 15 minut.
SMACZNEGO!
Mniam... pyszności
OdpowiedzUsuńDziękuje i zapraszam ponownie. Pozdrawiam :)
UsuńJak na ostro to ja się piszę na taką zapiekankę :)
OdpowiedzUsuńPolecam i zapraszam ponownie :)
Usuń